phpBB3: Administrátorské soubory adm, adm.index.php a style/*.htm, *.js

 adm/index.php

V souboru adm/index.php se menu pro administrátory zpracovává následujícím způsobem:

  1. Nejprve se zkontroluje, zda je uživatel přihlášen jako administrátor a má odpovídající oprávnění. Pokud ne, uživatel je přesměrován na stránku pro přihlášení s odpovídajícím upozorněním.

  2. Poté se zjišťuje, zda je uživatel alespoň jakýmkoli typem administrátora. Pokud ne, skript se zastaví a odešle chybový kód 403 (Zakázáno) s odpovídající chybovou zprávou.

  3. Následně jsou definovány některé často používané proměnné a nastaven styl pro administrační oblast.

  4. Instance nového modulu je vytvořena a systém modulů je inicializován a generuje se seznam dostupných modulů pro administrátorské rozhraní.

  5. Aktivní modul je vybrán na základě parametrů v URL.

  6. Data jsou předána do šablony pro zobrazení seznamu modulů.

  7. Aktivní modul je načten a proveden.

  8. Stránka je vygenerována s nadpisem podle aktuálního modulu a patičkou administrátorské stránky.

Samotné menu pro administrátory se obvykle vytváří a upravuje v rámci jednotlivých modulů, které jsou nahrány a zobrazeny v administrátorském rozhraní. Každý modul může mít své vlastní menu, které je definováno a zpracováváno v jeho vlastním kódu.

Includovavné soubory ../includes/functions_...php

(jinak taky mimo adresář includes ... common a adm/common.php )

functions_acp.php

functions_admin.php

functions_module.php


Kde mám hledat definici menu?
LLM

V PHPBB jsou definice menu pro administrátorské rozhraní obvykle umístěny v jednotlivých modulech, které jsou odpovědné za správu různých částí fóra a funkcí. Každý modul může mít své vlastní menu, které je definováno a zpracováváno v jeho vlastním kódu.

Pro hledání definic menu můžete prozkoumat následující místa:

  1. Soubory modulů: Moduly pro administrátorské rozhraní jsou obvykle umístěny v adresáři /adm. Hledejte soubory s názvem, který začíná adm_, například adm_forums.php, adm_users.php apod. V těchto souborech se můžete pokusit najít kód, který definuje menu a jeho položky.

  2. Funkce pro tvorbu menu: Některé funkce pro tvorbu menu mohou být umístěny v souboru includes/functions_acp.php nebo v jiných souborech, které jsou součástí jádra PHPBB. Hledejte funkce, které obsahují název jako acp_menu, adm_page_header, append_sid a podobně.

  3. Šablony: Některá menu mohou být definována v šablonách, které jsou používány pro vykreslování administrátorských stránek. Tyto šablony můžete hledat v adresáři /adm/style/. V těchto šablonách se můžete pokusit najít kód, který definuje strukturu a obsah menu.

Pokud máte konkrétní požadavky na úpravu menu nebo potřebujete konkrétní informace, můžete se také podívat do dokumentace PHPBB nebo na komunitní fórum, kde můžete najít podrobné informace od ostatních uživatelů a vývojářů.


Soubory adm/style/ 

ChatGPT

V adresáři adm/style/ jsou umístěny šablony pro administrátorské rozhraní v PHPBB. Tyto šablony se používají k vytváření vzhledu a struktury administrátorských stránek a formulářů.

Pro hledání definice menu v těchto šablonách můžete prozkoumat některé z následujících souborů:

  • acp_main.html: Tento soubor může obsahovat základní menu a odkazy na hlavní části administrátorského rozhraní.
  • acp_modules.html: Zde můžete najít menu pro správu jednotlivých modulů a jejich funkcí.
  • acp_permissions.html: Tento soubor může obsahovat menu pro správu oprávnění a rolí uživatelů.
  • acp_forums.html: Zde můžete najít menu pro správu fór a jejich nastavení.
  • acp_users.html: Tento soubor může obsahovat menu pro správu uživatelů a jejich účtů.
  • acp_logs.html: Zde můžete najít menu pro prohlížení a správu logů událostí.

Každý soubor obsahuje HTML kód, který definuje strukturu a obsah jednotlivých částí administrátorského rozhraní. Pokud potřebujete upravit menu, můžete provést změny přímo v těchto souborech.

Pamatujte, že úpravy šablon by měly být provedeny s opatrností a respektováním pravidel formátování HTML a bezpečnostních standardů. Důležité je také provést zálohu souborů před jakýmkoli úpravami.


Hledám menu které má na starost nastavení registrace formou pozvánky, kterou následně schválí admin. Tzn. registrace nebude veřejně přístupná.
 
LLM

Pro hledání menu, které má na starost nastavení registrace formou pozvánky, kterou následně schválí administrátor, je možné provést prozkoumání různých souborů a šablon v adresáři adm/style/ v rámci PHPBB. Vzhledem k tomu, že PHPBB má rozsáhlou strukturu a každá funkcionalita může být implementována různými způsoby, není jednoduché určit přesný název souboru nebo šablony pouze na základě popisu funkcionality.

Nicméně, menu pro správu registrace a nastavení formy registrace by mohlo být umístěno v souboru nebo šabloně, který obsahuje název nebo popis týkající se registrace, pozvánek, schvalování uživatelů nebo podobných termínů.

Zde jsou některé možné názvy souborů nebo šablon, které by mohly být relevantní:

  • acp_users.html nebo acp_users_overview.html: Tyto soubory mohou obsahovat menu pro správu uživatelů, včetně nastavení registrace a schvalování nových uživatelů.
  • acp_permissions.html nebo acp_permission_roles.html: Tyto soubory mohou obsahovat menu pro správu oprávnění a nastavení přístupových práv pro uživatele, včetně nastavení registrace.
  • acp_groups.html: Tento soubor může obsahovat menu pro správu skupin uživatelů, které mohou být využity pro implementaci funkcí spojených s pozvánkami a schvalováním registrace.

Je však důležité si uvědomit, že struktura a názvy souborů se mohou lišit v závislosti na konkrétní verzi PHPBB a případných modifikacích provedených administrátorem fóra. Doporučuji provést prozkoumání těchto souborů a jejich obsahu, abyste identifikovali menu a funkcionality související s nastavením registrace formou pozvánky a schvalováním uživatelů.



Účel každého z těchto souborů
 
LLM

Chápu, že chcete zjistit účel každého z těchto souborů. Zde je stručný popis každého souboru na základě jeho obsahu:

  1. acp_attachments.html: Tento soubor se zřejmě týká správy příloh na fóru. Obsahuje nadpisy, vysvětlení a zprávy o varování nebo úspěchu v souvislosti s manipulací s přílohami.

  2. acp_avatar_options_gravatar.html: Tento soubor zřejmě souvisí s možnostmi nastavení avatara pomocí služby Gravatar. Obsahuje formulář pro zadání e-mailu pro Gravatar a možnosti nastavení velikosti avatara.

  3. acp_avatar_options_local.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi nastavit možnosti týkající se lokálních avatarů pro uživatele na fóru. Obsahuje formulář pro výběr kategorie a zobrazení dostupných avatarů.

  4. acp_avatar_options_remote.html: Tento soubor se zřejmě týká možností nastavení avatarů pomocí externích zdrojů. Obsahuje formulář pro zadání URL adresy obrázku a možnosti nastavení velikosti avataru.

  5. acp_avatar_options_upload.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi nastavit možnosti týkající se nahrávání avatarů na fórum. Obsahuje formulář pro nahrání souboru s avatarem.

  6. acp_ban.html: Tento soubor se zřejmě týká správy zákazů na fóru. Obsahuje formulář pro zadání délky zákazu a důvodu, spolu s výpisem existujících zákazů.

  7. acp_bbcodes.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi spravovat BB kódy na fóru. Obsahuje formulář pro zadání vzorců BB kódů a jejich odpovídajícího HTML nahrazení.


LLM
  1. acp_board.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi nastavit obecné nastavení fóra. Obsahuje formulář pro zadání různých nastavení týkajících se desky.

  2. acp_bots.html: Tento soubor se pravděpodobně týká správy botů na fóru. Obsahuje formulář pro úpravu informací o botovi, včetně jeho jména a stylu.

  3. acp_captcha.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi spravovat nastavení ověření pomocí CAPTCHA. Obsahuje možnosti nastavení potvrzovacího obrázku pro registraci.

  4. acp_contact.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi nastavit možnosti týkající se kontaktního formuláře na fóru. Obsahuje možnosti pro povolení / zakázání kontaktního formuláře a další nastavení.

Každý soubor zahrnuje formuláře a možnosti pro správu různých aspektů fóra v PHPBB, jako je nastavení, správa botů, ověření pomocí CAPTCHA a kontaktní Formulář.

LLM
  1. acp_database.html: Tento soubor pravděpodobně poskytuje administrátorovi možnost správy záloh databáze. Obsahuje formulář pro obnovení zálohy, včetně možnosti výběru souboru zálohy a provedení obnovení.

  2. acp_disallow.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi zakázat určitá uživatelská jména na fóru. Obsahuje formulář pro přidání a odebrání zakázaných uživatelských jmen.

  3. acp_email.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi poslat hromadný e-mail uživatelům. Obsahuje formulář pro kompozici e-mailu a výběru skupiny uživatelů nebo specifických uživatelů, kteří mají obdržet e-mail.

  4. acp_ext_delete_data.html: Tento soubor pravděpodobně poskytuje možnost odstranění dat spojených s rozšířením. Obsahuje formulář pro potvrzení smazání dat spojených s rozšířením a případné chybové zprávy nebo informace o probíhajícím procesu mazání dat.

Tyto soubory slouží k různým administrativním úkolům, jako je správa databáze, správa zakázaných uživatelských jmen, hromadné odesílání e-mailů a správa dat spojených s rozšířením.

LLM
  1. acp_ext_details.html: Tento soubor pravděpodobně zobrazuje detaily o konkrétním rozšíření (pluginu nebo modulu). Obsahuje informace o verzi, možnosti aktualizace a další informace o rozšíření.

  2. acp_ext_disable.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi zakázat určité rozšíření (plugin nebo modul). Obsahuje potvrzovací formulář pro zakázání rozšíření.

  3. acp_ext_enable.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi povolit určité rozšíření (plugin nebo modul). Obsahuje potvrzovací formulář pro povolení rozšíření.

  4. acp_ext_list.html: Tento soubor pravděpodobně zobrazuje seznam dostupných rozšíření (pluginů nebo modulů) a poskytuje možnosti jejich správy, jako je aktualizace a změna nastavení.

  5. acp_forums_copy_perm.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi kopírovat oprávnění z jednoho fóra na jiné. Obsahuje formulář pro výběr fóra, ze kterého se mají oprávnění kopírovat.

  6. acp_forums.html: Tento soubor pravděpodobně slouží k správě fór. Obsahuje možnosti pro úpravu nastavení fór, jako je nastavení typu fóra, hierarchie a další.

  7. acp_groups.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi spravovat uživatelské skupiny. Obsahuje možnosti úpravy detailů o skupinách, jako je název a popis.

  8. acp_groups_position.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi nastavit pořadí skupin. Obsahuje možnosti pro úpravu pořadí zobrazení skupin.

  9. acp_help_phpbb.html: Tento soubor pravděpodobně poskytuje nápovědu a statistiky o používání phpBB. Obsahuje formulář pro odeslání statistik a zobrazení statistik.

  10. acp_icons.html: Tento soubor pravděpodobně umožňuje administrátorovi spravovat emotikony. Obsahuje možnosti pro přidání, úpravu a odstranění emotikonů.

LLM
  1. acp_inactive.html:

    • Slouží k zobrazení neaktivních uživatelů v administraci.
    • Zobrazuje seznam neaktivních uživatelů v tabulce s jejich uživatelským jménem, e-mailem, datem registrace, poslední aktivitou a důvodem neaktivity.
    • Umožňuje označit uživatele pro další akce.
  2. acp_jabber.html:

    • Slouží k nastavení jabber (XMPP) komunikace pro phpBB fórum v administraci.
    • Zobrazuje možnost zapnutí nebo vypnutí jabber komunikace, a také umožňuje zadání jabber serveru.
  3. acp_language.html:

    • Slouží k úpravě jazykových balíčků v administraci.
    • Umožňuje upravovat názvy jazyků, jejich autory a další informace.
  4. acp_logs.html:

    • Slouží k prohlížení logů událostí v administraci.
    • Poskytuje možnost filtrování logů podle klíčových slov a zobrazuje informace o uživatelích, IP adresách, čase provedení akce a samotnou akci.
  5. acp_main.html:

    • Slouží jako úvodní stránka administrace fóra.
    • Zobrazuje uvítací zprávu a informace o stavu aktualizací.
    • Pokud jsou aktualizace nekompletní nebo selhaly, zobrazuje upozornění.
  6. acp_modules.html:

    • Slouží k úpravě modulů v administraci.
    • Umožňuje nastavovat různé možnosti modulů podle jejich typu.
  7. acp_permission_roles.html:

    • Slouží k úpravě rolí oprávnění v administraci.
    • Poskytuje možnost nastavovat oprávnění pro různé role uživatelů v diskusním fóru.
  8. acp_permissions.html:

    • Slouží k úpravě oprávnění v administraci.
    • Umožňuje nastavovat oprávnění pro uživatele nebo fóra.
  9. acp_php_info.html:

    • Zobrazuje informace o PHP konfiguraci.
    • Poskytuje detailní informace o PHP verzi a konfiguraci serveru.

LLM

Následující soubory patří k administrátorskému rozhraní (ACP) phpBB, což je diskuzní fórum napsané v jazyce PHP. Zde je krátký popis každého souboru:

  1. acp_posting_buttons.html: Tento soubor obsahuje JavaScriptový kód pro zobrazení tlačítek formátování příspěvků v editoru na fóru. Umožňuje uživatelům snadno vkládat formátovací značky BBCode.

  2. acp_profile.html: Tento soubor obsahuje formulář pro úpravu uživatelského profilu. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře upravovat různé parametry uživatelských profilů.

  3. acp_prune_forums.html: Tento soubor obsahuje formulář pro vyčištění fór. Administrátoři mohou použít tento formulář k odstranění starých témat a příspěvků z fór.

  4. acp_prune_users.html: Tento soubor obsahuje formulář pro vyčištění uživatelů. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře odstranit neaktivní uživatele nebo uživatele, kteří splňují určité kritéria.

  5. acp_ranks.html: Tento soubor obsahuje formulář pro správu uživatelských hodností (rangů). Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře přidávat, upravovat nebo odstraňovat uživatelské hodnosti.

  6. acp_reasons.html: Tento soubor obsahuje formulář pro správu důvodů (např. důvody banu nebo upozornění) v diskuzním fóru. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře přidávat, upravovat nebo odstraňovat důvody.

  7. acp_search.html: Tento soubor obsahuje formulář pro správu nastavení vyhledávání na fóru. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře nastavit různé parametry pro vyhledávání příspěvků na fóru.

  8. acp_styles.html: Tento soubor obsahuje formulář pro správu vzhledu (stylů) fóra. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře upravovat vzhled fóra nebo instalovat nové styly.

  9. acp_update.html: Tento soubor obsahuje informace o aktualizaci fóra. Zde administrátoři mohou zkontrolovat, zda je jejich instalace fóra aktuální nebo zda jsou k dispozici nové aktualizace.

  10. acp_users_avatar.html: Tento soubor obsahuje formulář pro správu avatarů uživatelů. Administrátoři mohou pomocí tohoto formuláře povolit nebo zakázat avatar uživatelům a spravovat jejich aktuální avatary.


LLM

Tyto soubory jsou součástí administrátorského rozhraní (ACP) v systému phpBB, což je populární platforma pro diskuzní fóra. Zde je krátký popis každého souboru:

  1. acp_users_feedback.html: Obsahuje formulář pro zobrazení a správu zpětné vazby uživatelů, včetně informací jako jméno uživatele, IP adresa, čas, zpětná vazba a označení.
  2. acp_users.html: Zobrazuje formulář pro administrátora, který umožňuje vyhledávat uživatele podle jejich uživatelského jména a provádět různé akce související s uživateli.
  3. acp_users_overview.html: Poskytuje přehled informací o uživateli, jako je uživatelské jméno, datum registrace, poslední aktivita a IP adresa.
  4. acp_users_prefs.html Obsahuje formulář, který umožňuje uživatelům upravovat své osobní preference, jako je zobrazení e-mailové adresy, povolení soukromých zpráv atd.
  5. acp_users_profile.html : Poskytuje možnost administrátorům upravovat profil uživatelů, včetně informací jako je jabber ID, datum narození a další vlastní pole profilu.
  6. acp_users_signature.html: Slouží k úpravě podpisu uživatelů, obsahuje formulář pro zadání a náhled podpisu.
  7. acp_users_warnings.html: Zobrazuje seznam varování udělených uživatelům a umožňuje administrátorům označit varování pro další akce.
  8. acp_words.html : Obsahuje formulář pro úpravu cenzurovaných slov, které jsou zakázány na fóru.
  9. admin.css : Stylizační soubor, který definuje vzhled a formátování administrátorského rozhraní phpBB.

Tyto soubory jsou důležité pro správu uživatelů a obsahu na fóru.


LLM

Další soubory v projektu phpBB3 slouží k různým účelům v administrátorském rozhraní (ACP). Zde je krátký popis každého souboru:

  1. admin.js - Obsahuje funkce pro správu administrátorského rozhraní phpBB3. Zahrnuje například funkce pro zpracování dokumentace.

  2. ajax.js - Definuje funkce pro obsluhu AJAX požadavků v administrátorském rozhraní. Obsahuje funkce přípravy odesílání statistik.

  3. auth_provider_ldap.html - HTML šablona pro nastavení autentizace pomocí LDAP v administrátorském rozhraní. Obsahuje formulářová pole pro konfiguraci LDAP serveru, portu, základního DN, filtru uživatele, emailu a uživatelského jména.

  4. auth_provider_oauth.html - HTML šablona pro nastavení autentizace pomocí OAuth v administrátorském rozhraní. Obsahuje pole pro konfiguraci klíče a tajemství pro různé služby OAuth.

  5. captcha_default_acp_demo.html - HTML šablona pro zobrazení náhledu výchozího captcha formuláře v administrátorském rozhraní. Zobrazuje obrázek captcha.

  6. captcha_gd_acp.html - HTML šablona pro nastavení captcha generované pomocí GD knihovny v administrátorském rozhraní. Obsahuje formulářová pole pro konfiguraci různých vlastností captcha, jako je šum, mřížka, vlnění apod.

  7. captcha_qa_acp_demo.html - HTML šablona pro zobrazení náhledu captcha formuláře s otázkou a odpovědí v administrátorském rozhraní. Obsahuje pole pro odpověď na otázku captcha.

  8. captcha_qa_acp.html - HTML šablona pro nastavení captcha formuláře s otázkou a odpovědí v administrátorském rozhraní. Obsahuje formulářová pole pro zadání otázky a odpovědi captcha.

  9. captcha_recaptcha_acp.html - HTML šablona pro nastavení captcha formuláře s reCAPTCHA v administrátorském rozhraní. Obsahuje pole pro konfiguraci veřejného a privátního klíče reCAPTCHA.

  10. captcha_recaptcha.html - HTML šablona pro zobrazení reCAPTCHA captcha formuláře ve webovém rozhraní. Zobrazuje reCAPTCHA captcha widget.

  11. captcha_recaptcha_v3_acp.html - HTML šablona pro nastavení captcha formuláře s reCAPTCHA v3 v administrátorském rozhraní. Obsahuje pole pro konfiguraci veřejného a privátního klíče reCAPTCHA v3.

  12. captcha_recaptcha_v3.html - HTML šablona pro zobrazení reCAPTCHA v3 captcha formuláře ve webovém rozhraní. Zobrazuje reCAPTCHA v3 captcha widget.

Tyto soubory slouží k nastavení a zobrazení různých typů captcha a metod autentizace v administrátorském rozhraní phpBB3.


LLM

Další soubory jsou součástí instalačního procesu a správce obsahu phpBB. Zde je jejich stručný popis:

  1. confirm_bbcode.html: Tento soubor se používá pro potvrzovací formulář, který zobrazuje varování uživateli a umožňuje mu potvrdit nebo zrušit akci.

  2. confirm_body.html: Obsahuje formulář pro potvrzení nebo zrušení akce, který může být zobrazen buď jako klasická webová stránka nebo jako část AJAXového požadavku.

  3. confirm_body_prune.html: Tento soubor obsahuje formulář pro potvrzení nebo zrušení akce, která se týká údržby uživatelů, jako je jejich odstranění nebo deaktivace.

  4. installer_convert.html: Slouží k zobrazení informací o procesu konverze během instalace.

  5. installer_footer.html: Obsahuje patičku instalační stránky s autorskými právy a dalšími informacemi.

  6. installer_form.html: Tento soubor obsahuje formuláře používané během instalace phpBB, které umožňují uživatelům zadat potřebné informace.

  7. installer_header.html: Obsahuje záhlaví instalační stránky s názvem a odkazem na přeskočení na hlavní obsah.


LLM

Další soubory jsou součástí správce phpBB a instalačního procesu. Zde je jejich stručný popis:

  1. installer_install.html: Obsahuje informace o instalaci a formulář pro spuštění instalace, pokud je to možné.

  2. installer_main.html: Obsahuje hlavní obsah instalačního procesu.

  3. installer_update_file_status.html: Zobrazuje stav aktualizace souborů, jako jsou soubory smazané nebo konfliktní.

  4. installer_update.html: Obsahuje informace o aktualizaci a formulář pro spuštění aktualizace, pokud je to možné.

  5. message_body.html: Zobrazuje zprávy uživatelům, například o úspěšném nebo neúspěšném provedení akce.

  6. overall_footer.html: Patička stránky, která obsahuje autorská práva a další informace.

  7. overall_header.html: Záhlaví stránky, které obsahuje název a další informace.

  8. pagination.html: Zobrazuje odkazy na různé stránky obsahu, například seznam stránek a možnost přeskočení na konkrétní stránku.

  9. permission_forum_copy.html: Obsahuje formulář pro kopírování oprávnění fóra.

  10. permission_mask.html: Obsahuje nastavení oprávnění pro masku oprávnění.

  11. permission_roles_mask.html: Obsahuje nastavení oprávnění pro masku rolí.


LLM

Další soubory jsou:

  1. permissions.js: Obsahuje funkce pro zobrazování a skrývání zaškrtávacích polí a změnu průhlednosti prvků.

  2. permission_trace.html: Slouží k zobrazení trasování oprávnění pro určeného uživatele ve fóru.

  3. profilefields: Neobsahuje žádný kód, což naznačuje, že může být souborem určeným pro ukládání údajů o uživatelských polích v profilu.

  4. progress_bar.html: Obsahuje kód pro zobrazení stavového pruhu pro sledování postupu nějakého procesu.

  5. simple_body.html: Zobrazuje jednoduchou zprávu v těle stránky.

  6. simple_footer.html: Obsahuje patičku stránky pro jednoduché zobrazení.

  7. simple_header.html: Obsahuje záhlaví stránky pro jednoduché zobrazení.

  8. timezone.js: Obsahuje skripty pro manipulaci s časovými zónami.

  9. timezone_option.html: Obsahuje HTML kód pro volbu časové zóny v nastavení fóra.

  10. tooltip.js: Obsahuje skripty pro zobrazení bublinových tooltipů.

Tyto soubory slouží k různým účelům, včetně manipulace s oprávněními, zobrazení informací o uživatelích a práci s časovými zónami.

BLIŽŠÍ INFORMACE K VYBRANÝM SOUBORŮM

acp_main.html

Tento soubor slouží jako součást administrátorského rozhraní pro systém správy diskusního fóra. Obsahuje různé podmíněné bloky kódu, které zobrazují informace a upozornění podle různých situací a stavů systému. Mezi tyto informace patří:

  • Vítejte a úvodní informace pro administrátory.
  • Upozornění na nedokončenou aktualizaci systému.
  • Oznámení o chybě kontroly verze a instrukce k aktualizaci.
  • Zobrazení informací o statistikách diskusního fóra, jako je datum zahájení, velikost databáze, počet uživatelů, počet příspěvků apod.
  • Odkazy na další informace nebo akce, jako je nucená aktualizace.

Celkově tento soubor slouží jako centrální místo, kde administrátoři mohou nalézt důležité informace o stavu a statistikách systému a provádět potřebné akce k jeho údržbě a aktualizaci.

Tento soubor slouží jako součást administrátorského rozhraní pro přehled uživatelů v systému diskusního fóra. Obsahuje formulář pro zobrazení informací o uživatelích a provádění různých akcí souvisejících s uživateli, jako je například změna hesla, přidání nebo odebrání práv, zablokování uživatele a další.

  • Zobrazení informací o uživateli:

    • Zobrazuje se základní informace o uživateli, jako je uživatelské jméno, registrace, poslední aktivita, počet příspěvků a počet varování.
    • Pokud je aktivována funkce zobrazení IP adresy, zobrazuje se také registrovaná IP adresa uživatele.
  • Akce související s uživateli:

    • Administrátoři mají možnost provádět různé akce s uživatelskými účty, jako je například změna hesla, změna práv, zablokování uživatele atd.
    • Formulář umožňuje provádět hromadné akce, jako je například rychlé nástroje (banování, změna práv) a možnost smazat uživatelský účet.

Celkově tento soubor poskytuje administrátorům rozhraní pro zobrazení informací o uživatelích a provádění různých akcí souvisejících s jejich správou v systému diskusního fóra.

Zde je stručný popis účelu souboru "acp_groups.html":

acp_groups.html

Tento soubor slouží jako součást administrátorského rozhraní pro správu uživatelských skupin v systému diskusního fóra. Obsahuje formuláře pro úpravu detailů skupin, jako je například název, popis, typ skupiny a další možnosti nastavení.

  • Úprava detailů skupiny:

    • Administrátoři mají možnost upravit název a popis skupiny.
    • Mohou také nastavit, zda se má popis skupiny zobrazovat s formátováním BBCode, smajlíky a URL adresami.
    • Může být také upraven typ skupiny (otevřená, uzavřená, skrytá apod.).
  • Další možnosti nastavení skupiny:

    • Administrátoři mohou nastavit různé další možnosti, jako je například možnost správy zakladatele skupiny, přeskakování autentizace, zobrazování legendy skupin, nastavení stránky týmu a další.
  • Nastavení omezení pro skupinu:

    • Administrátoři mohou nastavit omezení pro skupinu, například maximální počet zpráv nebo maximální počet příjemců zprávy.
  • Správa avataru skupiny:

    • Administrátoři mohou nastavit avatar skupiny a provádět další úpravy související s avatarem.

Celkově tento soubor poskytuje administrátorům rozhraní pro správu uživatelských skupin v systému diskusního fóra, včetně úpravy detailů skupin, nastavení možností a omezení skupin a správy avataru skupin.

Zde je stručný popis účelu souboru "acp_ranks.html":

  • Název souboru: acp_ranks.html

Tento soubor slouží jako součást administrátorského rozhraní pro správu uživatelských hodností (ranků) v systému diskusního fóra. Obsahuje formuláře pro úpravu detailů hodností, jako je například název, obrázek a minimální počet příspěvků nutných k dosažení této hodnosti.

  • Úprava detailů hodnosti:

    • Administrátoři mají možnost upravit název hodnosti a vybrat obrázek, který reprezentuje tuto hodnost.
    • Může být také nastaven minimální počet příspěvků, které uživatel musí mít k dosažení této hodnosti.
  • Seznam existujících hodností:

    • Administrátoři mohou prohlížet seznam existujících hodností, které jsou v systému definovány.
    • Každá hodnost je zobrazena s odpovídajícím obrázkem (pokud existuje), názvem a minimálním počtem příspěvků.
    • Administrátoři mají možnost editovat nebo odstranit existující hodnosti.

Celkově tento soubor poskytuje administrátorům rozhraní pro správu uživatelských hodností v systému diskusního fóra, včetně úpravy detailů hodností a správy seznamu existujících hodností.

User
Co je to hodnost a k čemu je dobrá?
ChatGPT

Hodnost je označení nebo titul udělovaný jednotlivci jako forma uznání za jeho postavení, úroveň dovedností, dosažené vzdělání nebo zkušenosti. V kontextu diskusních fór a komunit může být hodnost přidělována uživatelům na základě jejich aktivity, příspěvků, délky členství nebo jiných kritérií.

Hodnost může sloužit několika účelům:

  1. Uznání a motivace: Hodnost může být formou uznání pro členy komunity za jejich aktivitu a přínosy. To může motivovat uživatele k další aktivitě a přispívání do fóra.

  2. Hierarchie a organizace: Hodnosti mohou pomoci při organizaci komunity a vytváření hierarchie mezi uživateli. To může být užitečné pro rozlišení mezi novými a zkušenými členy, moderátory, administrátory atd.

  3. Označení speciálních rolí: Některé hodnosti mohou označovat speciální role v komunitě, jako jsou moderátoři, administrátoři, nebo členové s vyšším statusem.

  4. Zvýraznění příspěvků: Uživatelé s vyšší hodností mohou mít větší váhu jejich příspěvků v rámci komunity. To může přispět k vytvoření důvěry v určité uživatele nebo kvality jejich příspěvků.

Celkově je hodnost v komunitním prostředí nástrojem pro uznání, organizaci a motivaci členů komunity.

User
takže je to nijak nezvýhodňuje ty členy s vyšším postavením že by měli nějaké další práva navíc?
ChatGPT

Ano, členové s vyšším postavením obvykle mají některá další práva nebo oprávnění navíc ve srovnání s ostatními členy komunity. Tyto dodatečné práva mohou zahrnovat:

  1. Správa fóra: Moderátoři a administrátoři mají obvykle možnost spravovat příspěvky, uzamykat témata, odstraňovat nevhodné obsahy a vykonávat další úkoly související se správou fóra.

  2. Oprávnění k úpravám: Vyšší hodnost může umožnit uživatelům provádět určité úpravy na fóru, jako je změna nadpisů, přesunutí témat nebo upravení příspěvků jiných členů.

  3. Přístup k interním informacím: Některé komunity mohou udělovat vyšším hodnostem přístup k interním informacím, diskuzím nebo funkcím, které nejsou dostupné běžným členům.

  4. Možnost rozhodování: V některých případech mohou členové s vyšší hodností mít právo rozhodovat o určitých záležitostech ve fóru, jako jsou nová pravidla, změny ve fórum nebo udělování dalších hodností.

Tyto dodatečné práva mohou pomoci zajistit efektivní správu komunity a udržet fórum organizované a funkční. Nicméně je důležité, aby bylo zajištěno, že taková práva jsou udělována s rozvahou a transparentností, aby nedocházelo k zneužití moci nebo diskriminaci mezi členy komunity.

  • Název souboru: admin.js
  • Účel souboru: Tento soubor obsahuje skripty pro správu administrace (ACP) v phpBB3 (PHP Bulletin Board), což je open-source fórový systém napsaný v PHP.
  • Funkce souboru:
    1. Parse document block: Funkce slouží k analýze dokumentového bloku.
    2. Navigace: Obsahuje kód pro nastavení události onclick pro navigační prvky a aktivaci menu.
    3. Responsive tables: Tato část kódu zajišťuje, že tabulky budou responzivní, tedy přizpůsobeny různým velikostem obrazovky. Zahrnuje také manipulaci s hlavičkami tabulek a stylizaci tabulek.
    4. Hide empty responsive tables: Skryje prázdné responzivní tabulky.
    5. Fieldsets with empty <span>: Pokud je v fieldsetu prázdný <span>, tento skript ho skryje.
    6. Responsive tabs: Umožňuje vytváření responzivních záložek, které se adaptují na šířku obrazovky a při potřebě přepínají na vertikální dropdown menu.

    Soubor admin.js obsahuje nadefinované funkce. Zde jsou tyto funkce a jejich účel:

    1. parse_document(container):
      • Účel: Tato funkce slouží k analýze dokumentového bloku.
    2. check():
      • Účel: Tato funkce je součástí funkcionality responzivních záložek. Provádí kontrolu šířky a výšky prvků a přizpůsobuje záložky podle velikosti obrazovky.

    Žádné z těchto funkcí nejsou exportovány pro použití mimo soubor, což naznačuje, že jsou určeny pouze pro interní použití v rámci skriptu admin.js.

     

    Skript admin.js zpracovává responzivní tabulky s cílem optimalizovat jejich zobrazení na různých zařízeních, jako jsou mobilní telefony, tablety a počítače. Zde je více informací o této části kódu:

    1. Identifikace tabulek:

      • Skript prochází všechny tabulky na stránce a identifikuje je pomocí selektoru $('table'). To zahrnuje všechny tabulky na stránce, které mají být responzivní.
    2. Přizpůsobení zobrazení:

      • Po identifikaci tabulek skript provádí různé úpravy, aby zajistil, že tabulky budou lépe zobrazeny na různých zařízeních. To může zahrnovat změny ve stylování, struktuře tabulek nebo přidání speciálních atributů.
    3. Zachování funkcionality:

      • Přestože se provedou úpravy pro lepší zobrazení na malých zařízeních, skript se snaží zachovat funkčnost tabulek a zobrazení dat. To znamená, že i po úpravách by měla být data v tabulkách stále čitelná a užitečná.
    4. Responzivní design:

      • Tímto způsobem může být responzivní design webových stránek v administrátorském prostředí zlepšen a uživatelé budou moci snadno pracovat s tabulkami i na menších zařízeních, aniž by ztratili přehlednost a funkcionalitu.

     

     

 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky