KSF: Otázky pro detekci progresivního liberalismu

 

  1. Jaký je váš názor na koncept genderové neutrality ve společnosti a ve vzdělávání? Měly by se odstranit tradiční genderové role ve prospěch svobody jednotlivce v určení své identity, nebo preferujete tradiční pohled na gender jako binární kategorii?

  2. Co si myslíte o biblickém tvrzení, že Bůh stvořil člověka jako muže a ženu? Pokládáte tento koncept za aktuální a relevantní ve dnešní společnosti, nebo ho považujete za zastaralý a rigidní?

  3. Jaký je váš postoj k manželství a reprodukci z hlediska genderové identity? Měl by být manželský svazek otevřený pro páry různého pohlaví, a měli by mít páry stejné možnosti reprodukce bez ohledu na pohlaví, nebo by se reprodukční práva měla omezit pouze na tradiční heterosexuální páry?

  4. Jak hodnotíte společenskou a právní podporu pro LGBTQ+ komunitu ve vaší zemi? Myslíte si, že by měla být posílena ochrana práv a rovných příležitostí pro lidi různých sexuálních orientací a genderových identit, nebo se domníváte, že by se měla zachovat status quo?

  5. Co si myslíte o tom, že církev by měla revidovat své postoje k homosexualitě a manželství osob stejného pohlaví? Měla by církev přijmout a uznat homosexuální vztahy a manželství, nebo by měla zůstat při tradičním pohledu na manželství jako svazek muže a ženy?

Komentáře

Oblíbené příspěvky