KSF: Otázky - nedokončené

 04 Otázky
 

Schází zde Hnutí svatosti. Detekce hnutí svatosti (zděděného perfekcionistického přístupu k lidem), hnutí purity culture a legalismus je těžké, velmi těžké téma a LLM mi to moc neulehčuje, protože otázky a odpovědi, které generuje nezodhledňují rizika překrývání odpovědí lidí z různých okruhů/kategorií. Například že člověk řídící se sola scriptura ale s absencí legalismu může klidně považovat za správné absenci sexuálního života před manželstvím. Obě skupiny jak legalista tak nelegalista mohou odpovědět stejně.

Vytvořeno Čtvrtek 28 března 2024

Smyslem těchto otázek je zpřehlednit nabídku výběr okruhu přátel. Tento seznam otrázek vám má pomoci rozhodnout se pro správnou kategorii. Odpovědi na otázky se neuloží do databáze, ale sečtou se body k jednotlivým okruhům přátel, ke kterým můžete být přiřazeni. Vyplnění není povinné, ale je doporučené.

1. Jaký je váš vztah ke glosolálii - mluvení cizími jazyky, které nepředstavují lidský jazyk?
 

2. Souhlasíte s tím, že k zesnulým, zesnulým svatým a Marii bychom se neměli modlit?
 

3. Souhlasíte s tím, že jméno Jehova by se nemělo používat?
 

4. Souhlasíte s tím, že jméno Jahve by se nemělo používat a místo toho by se mělo používat slovo Hospodin?
 

5. Souhlasíte s tím, že je špatné očekávat od Boha, že nám splní každou naší materiální potřebu, jen abychom se měli materiálně lépe a pohodlněji?
 

6. Souhlasíte s tím, že je špatné usilovat o slávu, úspěšnou kariéru a to tím způsobem, že spoléháme na Boží zaslíbení? Vadí vám úspěch na křesťanském trhu (být slavný autor knih nebo hudební tvorby, který vydělává tučné peníze z toho jak mu Bůh žehná a chrání jeho obchody)?
 

7. Souhlasíte s tím, že není třeba platit za uzdravení Božím mužům, kteří se za uzdravení modlí (Např. Benny Hinn)?
 

8. Souhlasíte s tím, že uzdravení nelze proklamovat neboli vyhlašovat ve jménu Ježíše, ale je třeba o něj Boha prosit, případně by pastor měl pomazat nemocného?
 

9. Souhlasíte s tím, že i v dnešní době existují Boží pomazaní nebo vyvolení apoštolové (takoví, kteří mají autoritu nad církvemi)?
 

10. Souhlasíte s tím, že v dnešní době prakticky není možné najít věruhodné proroky, protože ti kteří prorokují šalebně mluví (slibují nesplnitelné, jejich proroctví se nikdy spolehlivě nenaplnila)?
 

11. Souhlasíte s tím, že Alexander Barkoci, káže podivnou směs esoterického křesťanství a že na jeho kázáních je vidět silná emocionální manipulace spíš než, aby kladl důraz na spasení z milosti? Jinými slovy, souhlasíte s tím, že když mluví o spáse, nemluví o tom, že podstatou spasení je odvrácení od hříchu, ne jen emocionální lítost?
 

12. Souhlasíte s tím, že biblické jazyky v podstatě ustaly, a moderní glosolálie jak v ní věřili první zakladatelé pentekostalismu (letničních + charismatici) nejsou biblickým srozumitelným jazykem, tak jak se píše na začátku knihy Skutků apoštolských? Protože první věřící mluvili v jazycích lidskými dialekty, které posluchači dokázali rozpoznat.
 

13. Souhlasíte s tím, že v rámci křesťanství je kritika zdravá a nutná k rozpoznávní a oddělování pravdy od lži a že každý bychom se měli naučet snášet kritiku?
 

14. Myslíte si, že kritika jiného bratra nebo sestry je projevem nelásky a otevírá prostor ďáblu, hádkám a démonům?
 

15. Souhlasíte s tím, že cizoložníci by měli být v církvi usvědčeni, napomenuti a pokud nepřestanou se smilstvem, také vyobcováni?
 

16. Souhlasíte s tím, že církev by neměla schvalovat a podporovat partnerství homosexuálů (nebo leseb) nebo jejich sňatky?
 

17. Souhlasíte s tím, že Starý Zákon platí pro křesťany dodnes a že jednoznačně říká, že Bůh očekává, že Boží řád bude platit v církvi? To platí jak na heterosexuální chování bratrů a sester v církvi, tak na hierarchii v církvi (autorita by měla být od biskupa k církvi reprezentovaného pastorem nebo pastory, a od pastora či staršovstvu k řádovým členům církve).
 

18. Souhlasíte s tím, že pokud se křesťan válí na Bohoslužbě nebo shromáždění na zemi, nebo z ničeho nic spontánně skáče, vykřikuje nebo má cukání, záškuby či křeče, že takové projevy nejsou projevem moci Ducha Svatého v církvi?
 

19. Souhlasíte s tím, že je správné, aby tradiční církve, které se distancují od (neo)charismatických církví a radikálních projevů, dále doporučovali tyto církve

Otázku jsem zapomněl.

 

20. Souhlasíte s tím, že nemá smysl se zaobírat Duchovními teritoriálními válkami?
 

21. Souhlasíte s tím, že démoni mohou ovlivnit chod zvukové techniky během shromáždění? Například  "jako naschvál" přestane fungovat zvuková technika, kvůli vadnému kabelu nemůže kapela hrát a uctívat Boha, ale mohou za to démoni. Duchovní síly zla v nebesích, se snaží rušit shromáždění, takže když se kazatel nemůže soustředit může za to přítomný démon a je třeba se modlit a vyhnat ho.
 

22. Souhlasíte s tím, že vyhánění démonů by se dnes nemělo praktikovat?
 

23. Domníváte se, že Jóga je prospěšná pro tělesné, psychické i duchovní zdraví?


24. Věříte tomu, že Bůh stvořil člověka jako muže a ženu (žádnou další orientaci mezi tím?)
 

25. Věříte, že muži a ženy by neměli mít intimní styk před manželství,  jinak je to vážný hřích smilstva?
 

26. Věříte, že když kluk a holka spolu chodí, neměli by se líbat?
 

27. Věříte, že je Bůh odpouští rozvedenému křesťanovi, provinění rozvodu a můžete se opět znovu vdát?
 

28. Šabat:
a) Křesťané z pohanů ho nemusí slavit vůbec
b) Křesťané z pohanů by ho slavit měli, ale je to dobrovolné
c) Křesťané z pohanů ho slavit mají, a kdo neslaví má problém u Boha
 

29. Šabat chápu jako:
a) sobotu
b) časový úsek od pátku do západu slunce do západu slunce následujícího dne, nevadí přitom, že se řídím naším gregoriánským kalendářem
c) časový úsek od pátku do západu slunce do západu slunce následujícího dne do západu slunce, ale je třeba se řídit kalendářem začínajícím na novoluní (judaistická interpretace)
 

30. Vztah k lékařství:
Souhlasíte s tím, že moderní medicína a farmakologie jsou zvrácené a demonické? Věříte tomu, že léčení by mělo být založeno na víře a modlitbách k Bohu, nikoliv na lékařských intervencích a farmaceutických přípravcích?
 

31. Věříte tomu, že interupce je svévolným krokem vraždy?
 

32. České slovo "Ježíš" bychom vůbec neměli používat a místo toho používat  hebrejské varianty Božího jména, jako je יהוה (YHV(U)H), které mohou být přeloženy jako "YaHUaH" nebo "Jahua", aby toto bylo oslavou Boha.
 

33. O Bohu Otci Ježíše bychom měli mluvit jako o "Svatém Otci Ruach HaQodesch""

Komentáře

Oblíbené příspěvky