Kategorie pro KSF - podrobně

 02 Úvodní stránka
Vytvořeno Čtvrtek 28 března 2024

Pro stručný popis klikněte sem.

Křesťanské seznamovací fórum je primárně určeno pro nezařazené křesťany, kteří nejsou v žádných církvích, cítí se tak sami a hledají společenství věřících nebo uvažují o odchodu ze současné církve z důvodu rozporů v praxi či teologii.

Vhodná je zejména pro následující skupiny:

Pro katolíky, pokud jste si uvědomili, že uctívání svatých, modlitby ke svatým, také k Marii a modlitba růžence, nejsou v souladu s Boží vůlí tak jak je vyjádřena v bibli. Že i přemíra úcty vyjádřována člověku může být formou modlářství nebo dokonce okultismu.

Pro svědky Jehovovi, pokud jste byli vyloučeni kvůli nepohodlným otázkám a hledáním Boha, za předpokladu, že jste zjistili, že bible ztotožňuje Ježíše s Bohem vtěleným do těla Ježíše Krista a tedy Ježíš ve své fyzické podobě musel být plně Bůh i plně člověk. Smíte tuto seznamovací diskusi navštěvovat za předpokladu, že budete používat slovo Hospodin místo Jehova, případně Bůh, Otec. Slovo Jehova je zakázáno jako nevhodné, protože akceptujeme tradiční výklad. Například v ekumenickém překladu máme slovo Hospodin, což je slovo ze slovanštiny a ruštiny.

Pro charismatiky a neocharismatiky pokud neobdivujete a neschvalujete následující náboženské společnosti, které mají blízko ke hnutí víry, ke kultu osobnosti, k evangeliu prosperity, tedy ke společnostem založených na manipulaci a hledání materiálního prospěchu nebo slávy v křesťanství. To jsou často lidé, kteří se stali slavní, velmi úspěšní na knižním trhnu nebo na poli televizním, v rozporu s učením bible vyznávají a obdivují moderní apoštoly, kteří se sami stanovili do svých rolí. Tyto hnutí jsou často plní podvodníků jako obchodník s lidským utrpením a manipulátor Benny Hinn. V minulosti také Kennet Hagin. V součastnosti Kenneth Copeland. A mnoho dalších.

Ke hnutí víry nebo blízké hnutí víry řadíme:
Bethel Reding California, Hillsong, Hillsong United, švédské Liverts Ord a jeho česká odnož Slovo života, dále církev Milost, Oáza a extrémistické a radikální charismatická hnutí jako je triumfální církev víry, triumfální centrum víry, apod.

Takové církve obvykle schvalují následující kazatele:
Dereka Prince, Jaroslava Kříže, Miloše Kozohorského či Festuse Nshohu. Výše zmiňovaní se řadí k radikálním charismatickým vůdcům tzv. "Božím generálům".

Dále ke hnutí víry řadíme i neocharismatické vůdce, kteří se orientují na hlásání "Božího priviliégia", kteří hlásají svou výlučnost. Tím, že „stojí na Božím slově“(= žijí v souladu s Božím slovem), jsou „Božími dětmi“, mohou zacházet s nemocemi a jednat s ostatními lidmi z pozice autority. Autorita znamená moc „svazovat nemoci“ a moc oslovovat nevěřící a ukazovat jim jejich správnou duchovní cestu. (Dvě věty od Heleny Exnerové, Baklářská práce University Kralovy)

Tyto hnutí jsou často zároveň hnutími prorockými.

Z výše uvedených důvodů, v této diskusi nejsou otevřené dveře pro The Last Reformation Torbena Sondergaarda a českou odnož Poslední reformaci. Pokud jste s nimi měli zkušenost, ale rozpoznali jste jejich problémová učení neslučitelná s biblí, jste vítáni.

Pokud ani jedno nesplňujete a přesto se cítíte jako charismatik nebo neocharismatik, je vám otevřen prostor.

Na křesťanské seznamovací diskusi dveře jsou otevřeny křesťanům, kteří se odvracejí od charismatických nezdravých učení nebo se od nich distancují.

V této kategorii je tolerována víra v jazyky a jejich aplikace.

Další kategorií věřících, kterým jsou dveře otevřeny jsou letniční křesťané, kteří nemluví v jazycích (tzv. glosolálií), ale mohou věřit, že jako křesťané jsme byli povoláni uzdravovat a vymítat démony. Nicméně neměli by klást důraz na démonologii a honbu za vymítáním démonů nebo za uzdravováním tak jako to například dělají příznivci Poslední Reformace a Torbena Sondergaarda. To znamená, že by si měli být vědomi, že hlásání evangelia je na prvním místě, a že není dobré za každou cenu vymítat démony nebo se vždy modlit za uzdravení z nemoci.

Jsou zde tolerováni příznivci Alexandera Barkociho, pokud nejsou přímo v jeho církvi a nepatří k jeho skalním obdivovatelům, kteří by jeho učení a praktiky hájili za zakaždou cenu. Není žádoucí doporučovat jeho materiály a kázání, ale můžete se domlouvat ke schůzce.

Adventisté sedmého dne, jen pokud nejste zařazeni v žádné církvi a nesouhlasíte s učením E. G. Whitové, která falešně prorokovala příchod Ježíše Krista, který nenastal.

Šabatisté, kteří nejsou Adventisty sedmého dne a nemají sympatie k učení E. G. Whitové, která falešně prorokovala příchod Ježíše Krista, která nenastal.
 

Vyjímečné místo u nás mají tradiční církve pokud nejsou charismaticky laděné - nesmí propagovat glosolálii, mluvu v jazycích, a klást důraz na potřebu proroctví, nesmí propagovat kontemplativní modlitbu, která byla zavedena a propagována Římsko katolickou církví tím způsobem, že byla prakticky převzata od buddhistických mnichů. Za tradiční církve považuji takové církve, které neopovrhují Starým Zákonem a zajímá je, jaké přikázání ze Starého Zákona lze prospěšně aplikovat na život křesťana. Tyto církve se zde smí registrovat a nabízet svá společenství formou inzerce, aby do svých řad nalákali věřící hledající oporu, vedení nebo přátelství. Nicméně zde na oplátku budu očekávat vaší podporu služby KSF drobnými finančními prostředky (například zaplacení domény, v případě akutní nouze zaplacení hostingu).

Dále KSF nabízí některým vybraným duchovním společenstvím registraci za účelem podání pozvánky, ovšem i zde platí něco za něco.

Společenství a sekty, které tu nejsou vítány:
Unitáři, modalisté, sekty odvozené od Williama Branhama, Mormonů, Ščinchondži.

Všichni přítomní musí souhlasit s vyznáním, že Ježíš Kristus se zrodil z Ducha Svatého a že v něm byl Bůh/Otec. Podle evangelia Jana to řekl Ježíš při poslední večeře k Filipovi. Byl tedy plně Bůh a plně člověk. Proto lze říct, že Ježíš byl Bůh. Je to logické neboť Ježíš se modlil k Otci.

Nikdo v této skupině nevyznává New Age, křesťanské doktríny s New Age spojené, nepraktikuje esoteriku nebo věštění. Neuplatňuje zaříkávání, čarodějnictví, sugesci nad nikým jiným, nepraktikuje prohlašování/proklamace, afirmace či deklarace slov Božího dítěte, podle jeho víry,  že se určitá událost má stát v souvislosti se slovem Réma, tím že bude vyhlášeno/prohlášeno/vysloveno nebo vykřičeno. Nikdo v této skupině nevěří tomu, že réma má moc vykonat skutečnost a působit v duchovních sférách vlivu a nebo přikazování událostem nebo přírodním jevům. To je učení hnutí víry, které zde není tolerováno.

Nikdo v této skupině se nezabírá anděly, ani komunikaci s nima, ani jejich evokováním, vzýváním a především nevolá k nim v modlitbě s cílem aby anděl přišel nad určité teritorium. Nikdo v této skupině se nezaobírá duchovními teritorálními válkami.

Nikdo v této skupině nevyznává učení dominionismu (že Kristus přijde teprve až křesťané ovládnou 7 sfér vlivu jako je vzdělávání/školství, kultura, sport, politika, rodina, zábava atd.)

Komentáře

Oblíbené příspěvky