KSF: Otázky týkající se přísných náboženských pravidel v oblékání

 

  1. Jak byste reagoval/a, pokud byste slyšel/a, že vedení vašeho náboženského společenství začíná zvažovat upozornění žen na jejich způsob oblékání kvůli možnému pokušení mužů? Odpovědi: a) Souhlasím s touto iniciativou (2) b) Spíše souhlasím (1) c) Nevím (0) d) Spíše nesouhlasím (-1) e) Nesouhlasím (-2)

    Pokud se shledáte s iniciativou upozorňování žen na jejich způsob oblékání kvůli pokušení mužů, znamená to vyšší míru legalistického přístupu k tématu.

  2. Jak byste reagoval/a, kdyby vaše náboženské společenství zahájilo kampaně nebo programy zaměřené na upozorňování žen na jejich způsob oblékání kvůli ochraně mužů před pokušením? Odpovědi: a) Souhlasím s těmito iniciativami (2) b) Spíše souhlasím (1) c) Nevím (0) d) Spíše nesouhlasím (-1) e) Nesouhlasím (-2)

    Stejně jako v předchozím případě, souhlas s iniciativami zaměřenými na upozorňování žen na jejich způsob oblékání kvůli ochraně mužů před pokušením naznačuje legalistický přístup.

  3. Jak byste reagoval/a, pokud byste slyšel/a, že někteří muži ve vašem náboženském prostředí začínají kritizovat ženy za jejich způsob oblékání, což může vyvolat nepříjemné pocity u žen? Odpovědi: a) Souhlasím s kritikou žen (2) b) Spíše souhlasím (1) c) Nevím (0) d) Spíše nesouhlasím (-1) e) Nesouhlasím (-2)

    Souhlas s kritikou žen za jejich způsob oblékání indikuje legalistický přístup k tématu.

  4. Jak byste reagoval/a, kdybyste byl/a součástí náboženského prostředí, které klade důraz na regulaci ženského oblékání s cílem minimalizovat sexuální pokušení mužů? Odpovědi: a) Souhlasím s tímto důrazem (2) b) Spíše souhlasím (1) c) Nevím (0) d) Spíše nesouhlasím (-1) e) Nesouhlasím (-2)

    Souhlas s důrazem na regulaci ženského oblékání pro minimalizaci sexuálního pokušení mužů naznačuje legalistický přístup.

  5. Jak byste reagoval/a, kdybyste slyšel/a, že vedení vašeho náboženského společenství začíná prosazovat přísná pravidla ohledně styku mužů a žen ve veřejných prostorách, aby minimalizovalo riziko pokušení? Odpovědi: a) Souhlasím s těmito pravidly (2) b) Spíše souhlasím (1) c) Nevím (0) d) Spíše nesouhlasím (-1) e) Nesouhlasím (-2)

    Souhlas s přísnými pravidly ohledně styku mužů a žen ve veřejných prostorách kvůli minimalizaci pokušení ukazuje na legalistický přístup k tématu.


Jaké mají být v hodnocení bodové rozsahy pro závěr?
ChatGPT

Pro závěrečné hodnocení můžeme použít následující bodové rozsahy:

  • 8 až 10 bodů: Vysoce pravděpodobný legalistický přístup k tématu.
  • 4 až 7 bodů: Střední pravděpodobnost legalistického přístupu k tématu.
  • 0 až 3 body: Nízká pravděpodobnost legalistického přístupu k tématu.
  • -4 až -1 body: Střední pravděpodobnost absence legalistického přístupu k tématu.
  • -8 až -5 bodů: Vysoká pravděpodobnost absence legalistického přístupu k tématu.

Toto bodové rozpětí umožní klasifikovat reakce respondentů na základě míry legalismu ve vztahu k daným otázkám a tématům.


takže 4 a víc je legalismus ohledně přísných pravidel v oblékání
ChatGPT

Ano, ve vymezeném rozsahu hodnocení 4 a více bodů by naznačovalo vyšší pravděpodobnost legalistického přístupu k tématu přísných pravidel v oblékání. Čím vyšší je skóre v tomto rozmezí, tím silnější je tendence k legalistickému přístupu.

 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky