Fáze 2. nalezení hlavních bodů mezi dvěma body křivky

Na prvním obrázku je dobře vidět problém. Mám dva body, červený (výše) a modrý (níže) a chci mezi nimi detekovat bod. Nevím jestli ten bod existuje, ale zajímají mě především tyto věci:

1) Počet "výkyvů" (nebo prostě "frekvence" výkyvů)
2) Jak velké jsou výkyvy? Je to vlastně vyjádřené úhlem, který je na zeleném vrcholu. Vidím, že zde je přibližně úhel 170°.
3) Má žlutá křivka tendenci stoupat nebo klesat (úhel)? Tzn. převyšuje ten červený bod vlevo nebo klesá? A jak moc klesá?





4) Na obrázku níže ale vidím, že situace může být složitější. Dva zelené body jsou vedle sebe a vlastně mají mezi sebou nakloněnou rovinu, takže mě navíc zajímá jestli tato nakloněná rovina existuje a jak moc je nakloněná (úhel). Je zde otázka jestli by se neměl vytvořit ještě jeden světle modrý bod mezi těma zelenýma. Ale tou rovinou by se dalo vyjádřit právě to, že ty body mezi nimi prostě jsou v podobné výši (to je pak vidět u předposlednho obrázku).






U posledního obrázku je více bodů v jedné rovině a tak si říkám že by bylo lepší zde monitorovat existenci takovéto "roviny" - zelené i světle modré body podávají informaci jak moc ta křivka kmitá Jsou to vlastně dvě "mírně hrbolaté" roviny. Pro mě by bylo jednodušší pracovat s touto informací o rovině a její "hrbolatostí" než se sadou informací o mnoha "kmitajících" bodech. Stačí vědět, že od 9000 Hz do 11009Hz je rovina, která má určitý úhel a je lehce rozkmitaná...

Všechny zelené a modré body




Komentáře

Oblíbené příspěvky