Z Windows XP na Linux

Linux Mint Mate  

Tato edice obsahuje Mate, což je desktopové prostředí, které je podobné uživatelskému rozhraní Windows se zástupci na ploše, spodním panelem atd. Pokud máte střední hardwarovou konfiguraci, můžete se spolehnout na Linux Mint Mate, který nahradí Windows XP.  

https://www.linuxmint.com/edition.php?id=282  

* * * 

Linux Mint Xfce Edition  

může vypadat podobně jako edice Linux Mint MATE – liší se však svým uživatelským rozhraním a výkonem. Linux Mint Xfce je Xfce varianta Linux Mint. Xfce je odlehčené desktopové prostředí, které lze spustit na zařízení s pamětí RAM již od 256 MB (ale doporučujeme mít alespoň 1 GB).  

https://www.linuxmint.com/edition.php?id=283  

* * *

Lubuntu je super lehká verze Ubuntu, velmi rychlá, která může podporovat velmi staré počítače. Podobně jako Linux Mint Xfce je Lubuntu vhodnou volbou pro počítače s relativně nízkou hardwarovou konfigurací. Na základě světově nejpopulárnější linuxové distribuce Ubuntu a extrémně lehkého desktopového prostředí může Lubuntu běžet dokonce i na procesorech Pentium 2, bez legrace. Samozřejmě nemusíte být na spodní straně hardwarového spektra, abyste mohli používat Lubuntu. Můžete jej použít na počítači s běžnou konfigurací a získat úžasný super rychlý desktopový zážitek.  

https://lubuntu.me/

* * *  

4. OS Zorin  

Průzkumník souborů Zorin Os 15 Lite Zorin OS je další populární linuxová distribuce, která se zaměřuje na přivedení uživatelů Windows k Linuxu tím, že poskytuje velmi podobný zážitek. Zorin OS napodobuje vzhled a chování Windows 7 se zřejmým účelem, aby uživatelé (bývalých) Windows byli spokojeni se známým pocitem. Poskytuje také možnost změnit vzhled na Windows XP. Zorin OS je standardně vybaven několika softwarem a je ideální náhradou za Windows XP pro počítač s mírnou konfigurací. Obsahuje také edici Zorin Lite pro starší počítače. https://zorin.com/os/  

* * *  

5. Linux Lite 

Linux Lite je jednou z nejlepších Linuxových distribucí podobných Windows. Je to jednoduché, rychlé a nabízí podobné uživatelské rozhraní pro uživatele Windows. Jak si můžete všimnout na snímku obrazovky výše, nabízí čistý zážitek a zároveň poskytuje pohodlné uživatelské rozhraní pro uživatele Windows. https://www.linuxliteos.com/

* * *

Q4OS  je lehké distro postavené nad Debianem (aktuální verze je nad deb 11.6) a je to myšlené jako user-friendly náhrada za Windows. S desktopovým prostředím Trinity (TDE) a vhodným skinem to vypadá a ovládá se (skoro) stejně jako Windows XP.

https://q4os.org/

* * *

Freespire Linux OS - Open Source Equivalent To Linspire & Xandros - YouTube
Linux Freespire - prostředí GNOME, ale nalákalo mě video, které jsem viděl. Tmavý vzhled, světlé písmo!

https://www.youtube.com/watch?v=G1afDiRBpVM

https://www.freespire.net/

Linspire se původně jmenoval Lindows protože snažil se napodobit prostředí Windows v roce 2001, před tím než licenci k užití názevu odkoupil MS.

* * *



Komentáře

Oblíbené příspěvky